Hírlevél

3000 Ft. levásárolható kupon minden feliratkozónak az első vásárlásból! (Minimum 10 ezer forintos vásárlás esetén.)

    h

    A régiók bemutatása

    A régiók bemutatása

    Bali Indonézia egyik tartománya, egy kis sziget, amelyen nagyobb számban hinduk, kevesebben muszlimok élnek, és balinéz valamint indonéz nyelveken beszélnek. Bár gazdaságuk alapvetően a mezőgazdaságra alapul, híresek a magas fokon űzött művészetükről, kiemelkednek zenében, táncban, szobrászatban, festészetben, bőr- és fémművességben. A holland, a japán, majd ismét a holland megszállás alatt a végsőkig ellenálltak, kétszer is indítottak elnyomóik ellen öngyilkos támadást, amelyben mindannyian meghaltak. 56 óta függetlenek, de azóta is számtalan politikai konfliktus, illetve természeti csapás nehezíti az életüket. Mindennek ellenére az “istenek szigete” a harmónia, a mosolygás és a gyönyörű természet színtere.

    Bali kézműveseinek munkáit az oldalon a Bazar Bizar és az Encoded bútorai és egyéb lakberendezési tárgyai képviselik.

    Indonézia nem szerepel a nemrég készült boldogságkutatás tablóján, Japán ellenben igen, és a maga 52%-ával nem tartozik éppen a legboldogabb emberekkel rendelkező országok közé. Az országra egyszerre jellemző a császárság, a hagyományok tisztelete, és a csúcstechnológia. Szamurájok, sógunok, gésák, kimonók, elszigetelődés után nyitás, földrajzilag földrengések, vulkánok és cunamik, gasztronómiailag pedig a rizs és az evőpálca jellemzik. 

    Tsuyoshi TANAKA elhagyta a szigetet és Londonba költözött, hogy ott dolgozzon fodrászként és alapítsa meg a 3rd Diadem cégét, amely olyan luxus használati termékeket kínál, mint fésű, ékszerek és íróasztali kiegészítők, méghozzá papírrostból, mint fenntartható anyagból.

    Anglia a maga 76%-ával valóban boldogabb életet biztosít, köszönhetően talán a mindenkit magába foglaló multikulturális közegének. És bár az Ipsos friss kutatásában nem szerepel külön, de korábbi felmérésekből egyértelmű, hogy Svájc még magasabb pozíciót foglal el, ennek ellenére Sandra Liscio is úgy döntött, hogy inkább Londonban él és alkotja tovább posztereit és selyem kendőit.

    Svájcban maradt viszont az Emaal Cashmere alapítója, Alexandra Somlo, aki egy magyar férfihoz ment hozzá, aki “egyelőre jól viselkedik”, és így csodaszép sálai között megtalálható a “Budapest” ihlette és fantázianevű darab is.

    A franciák, nos, a franciák a Wikipédia szerint “Franciaország francia nyelvű polgárai”, és ezt igen szigorúan veszik, állítólag nem is hajlandók más nyelven megszólalni. Ezzel együtt az élet igazi művészei, mindig nyitottak a stílusra, a kirakat nézegetésre, a shoppingolásra, a gasztronómiára és persze a szerelemre. Biztosan ennek tudható be, hogy a kutatás szerint kiemelkedően boldogok (81%). Nálunk a franciákat a Déglon cég képviseli extravagáns és örökéletű késeivel.

    Az izlandiak a személyes kedvenceim, az átlag boldogságot tekintve gyakran a legelsők, és ez valószínűleg amiatt van, hogy nem kritizálják egymást soha, ezért itt található az egy főre eső legtöbb önjelölt művész is, és egyben a legtöbb szörnyű alkotás, mert mindenki lelkesen próbálkozik, és biztosan mindenki volt tagja valamilyen garázs bandának fiatalkorában, az mindegy, hogy van zenei érzéke vagy nincs. Rengeteget isznak, de azt is vidáman teszik, a hosszan tartó sötét időszak ellenére is, vagy éppen azért: lehet, hogy megtanulták élvezni a kuckózást. A webshopban a Look Cookware képviseli őket, tökéletes skandináv férfi modellel reprezentált lábosaikkal.

    Egy másik északi és kevésbé, de azért még mindig eléggé boldog ismerősünk Belgium. Elég sűrűn lakott, végtelenül kultúrált, a nők pedig tökéletesen jól öltözöttek. Az ilyen gazdaságilag haladó helyeken tud a fókusz az olyan magasabb értékekre kerülni, mint például a fenntarthatóság, a slow fashion és az etikus gyártás, hiszen a maslow piramis alsó régiói ki vannak elégítve. Belgiumot nálunk a Hann Jewelry csodálatos ékszerei, a Bazar Bizar tulajdonosai, a legfinomabb lepedőket gyártó Bed Couture és a lassú főzéshez kerámia edényeket kínáló NVD Studio képviseli.

    Ami skandináviát illeti, a finnek, a norvégok és a svédek se maradjanak ki, akik a boldogság tekintetében szintén mind az élmezőnyben vannak, bár rendkívül hideg és sötét tud lenni mindhárom országban. Skandináviát nálunk a finn Epions Oy képviseli a munkaállomásaival, és a svéd Poppy Poppy színes és vidám kaspóival.

    Dánia megint csak egy személyes kedvenc, onnan ered a kuckózáshoz kapcsolódó “hygge” kifejezés, amely egy életérzés, de inkább egy egész életfilozófiát foglal magában, és amelyre egy későbbi posztban visszatérünk. Nálunk egyelőre a korábban említett Encoded Design Studio képviseli az országukat.

    A hollandok pedig szintén nagyon boldogok, az idén az első helyen végeztek, és az biztos, hogy tudnak élni, ez a Le Zen termékeiből is látszik, amely olyan egyedi termékeket készít, amelyek összehozzák az embereket, mert melegséget és otthonosságot sugároznak, és az élet élvezetét hangsúlyozzák.

    Dél felé haladva, az osztrákokat nem kell bemutatni, és azt is tudjuk, hogy valószínűleg jóval boldogabbak nálunk. Nálunk a Refished márka képviseli őket, amely Kambodzsai cementes- és haleledeles zsákokból készít táskákat.

    Egy újabb multikulti hely, Németország a maga 73%-ával szintén nagyon boldog, és a multikulturális, illetve boldog jelzők biztosan különösen igazak Berlinre, ahonnan az M(+)plus Design táskáit hoztuk nektek.

    Portugáliát mindenki imádja, és emiatt — bár az Ipsosból kimaradt — feltételezzük, hogy igen boldog hely. Az biztos, hogy ott is képesek az emberek hatalmas precizitással a fenntarthatóság felé fordulni, olyan hatalmas precizitással, mint Elsa, a CURA ® Fashion alapítója.

    Bulgáriát szintén nem vizsgálták, de feltételezzük, hogy feljövőben van. Én minden esetre arra emlékszem, hogy ott égtem le életemben először. Bulgáriát a puha organikus pamut gyerekruhákat készítő Bebeshore képviseli nálunk.

    Sajnos Horvátországot sem vizsgálták, de az biztos, hogy mi, magyarok, rendkívül boldogan nyaralunk ott. A Cutie Cloud cégnek szintén van energiája arra, hogy a környezetre odafigyelve gyártsa kiságyait. 

    És most jöjjenek azok az országok, ahonnan kisállat kiegészítőinket kínáljuk: Lengyelország, amelyet a Cosy and Dozy képvisel, és Litvánia, amelyet a Saveplace. 

    Sajnos mi mindkét országnál boldogtalanabbal vagyunk, a magunk 51%-ával. de az biztos, hogy ahogy a gondolkodóink is kiemelkednek, úgy a művészeink is nagyon tehetségesek. A magyarokat a bőr cipőt, övet és felújított órát tartalmazó egyedi fadobozokat gyártó Schusterwatch, a beton sakkészletével nevet szerzett Conoc Studio, és lakberendezési kiegészítőket tervező Cata képviselik.

    A csehek sajnos szintén jobbak nálunk, legalábbis a Treed cég, már csak azért is, mert fa asztali töltőiket és lebomló kábeleiket ingyen postázzák nekünk, ráadásul fákat is ültetnek.

    A törökök ellen szintén vesztettünk, még nekik is van 59%-uk, és gyönyörű kézzel szőtt takaróik és törölközőik a Tayf Store-tól.

    Szomorú ránk nézve, de Romániában is 10%-kal boldogabbak az emberek, mint nálunk. A webshopban őket a kerámia és üveg malacperselyeket készítő Golden Pigs képviseli.

    Dél-Afrikában nem rossz a helyzet, de sajnos feltételezhető, hogy Uganda már nem olyan boldog. Minden esetre csodás kézműves termékeik vannak, ráadásul a Zetu Afrika nagyon jó ügyet szolgál, az afrikai gyermekek iskoláztatását támogatja kézzel készült hátizsákjai eladásával.

    Nos, a végére hagytuk Kínát, az igazi meglepetést, ahol az idei felmérés szerint NAGYON boldogok az emberek, köszönhetően nem tudjuk, minek, de az biztos, hogy nem csak olcsó és környezetszennyező termékeket gyártanak ott, bizonyíték erre a Makesure kisállat kiegészítői. 

    Mi, magyarok összeszedhetjük még magunkat, hiszen a boldogság faktor évről évre változik, lehet ez még magasabb, ahogy a webshopban szereplő művészek, kézművesek és termékek száma is növekszik.

    shop

    Comments

    • 2019.03.01.

      Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.

      • 2019.03.01.

        Lorem ipsum ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error

    • 2019.03.01.

      Nulla facilisi. Vestibulum vel augue et augue semper commodo in et turpis. Praesent vehicula metus id velit vehicula ullamcorper. Nulla convallis ante id dolor lobortis aliquet.

    Sorry, the comment form is closed at this time.

    X