Hírlevél

3000 Ft. levásárolható kupon minden feliratkozónak az első vásárlásból! (Minimum 10 ezer forintos vásárlás esetén.)

    h

    Nőknek

    Nőknek

    Nőknek elsősorban ruhákat, sálakat, táskákat és ékszereket kínálunk, de egyéb kiegészítők is megtalálhatók a webshopban, mint például legyezők és bambusz napellenzők.

    A slow fashionről írt bejegyzésben már bemutattuk a csodálatos Elsa Limát, aki a lisszaboni székhelyű CURA ® Fashion Studiot alapította, és többnyire a fenntartható kenderből készíti minimalista és jól kombinálható ruháit. 

    Sálakat a magyar kötődésű svájci Emaal Cashmere-től kínálunk, amely kasmírból készült darabjai azt az érzést keltik majd bennünk, hogy “minden rendben lesz”, valahányszor viseljük őket.

    Nyárias, természetes anyagokból készült táskákat a belga Bazar Bizartól találsz, akik azonban nem csak strandra való, de váll- és elegáns boríték táskákat is kínálnak. 

    A német M(+)plus Design Portugáliában készíti letisztult és minőségi hátizsákjait, övtáskáit és pénztárcáit, amelyek a városi nők elengedhetetlen és praktikus kellékei. 

    Az osztrák Refished cég pedig Kambodzsában, haleledeles és cement zsákokat hasznosít újra és abból alkot olyan sporttáskákat, hátizsákokat, laptop-, váll-, öv-, kozmetikai táskákat, pénztárcákat, útlevél- és telefon tokokat, valamint ruhazsákokat, amelyek önmagukban élő példái a fenntarthatóságnak és az etikus gyártásnak. 

    Az ugandai Zetu cég olyan hátizsákokat kínál, amelyek megvásárlásával afrikai gyerekek iskoláztatását támogatod, hogy garantált legyen a jó érzésed, ahányszor használod.

    Ékszerekből tengerpartot idéző láncokat szintén a Bazar Bizar kínál, amelyek egyaránt alkalmasak könnyed kiegészítőnek és lakásdekorációnak. 

    Tsuyoshi Tanaka a 3rd Diadem tervezője papírrost kompozitból tervezett vízlepergető és tartós dizájn ékszereket, amelyek minimál formáit imádni fogod, ráadásul unisex darabok. Tsuyoshi ugyanilyen fésűket is tervez nők és férfiak számára.

    A belga tervezésű HANN ékszerek rendkívüli precizitással és autentikus kézművességgel, Thaiföldön készülnek. A kiváló minőségű, fenntartható és hipoallergén ezüst felhasználásával nem okoznak bőrirritációt vagy kedvezőtlen reakciókat.

    A Protsaah pedig egy rendkívül érdekes projekt, amely így jött létre: Saloni Shrestha egyszer egy fiatal pashmina szövő mellett ült Kasmírban, Indiában, amely a világ egyik legveszélyesebb és leghosszabb ideje fennálló konfliktusövezete. Egy csésze forró Kahwa (fűszerezett helyi zöld tea) mellett a fiatal kézműves azt mondta, hogy “jobban megéri terroristának lenni, mint kézművesnek ezzel a szövőszékkel”.
    A kendő ára egy hétre sem adott elég élelemre valót, míg az elkészítése hat hétbe telt, ennek ellenére Saloni ezt kérdezte tőle: „Hogy lehet, hogy a világ legfinomabb gyapjúját  megszőni nem jövedelmezőbb, mint megölni a lelkiismeretet és az embertársainkat?”
    „Nos, nálatok mindig van olcsóbb, géppel készített pashmina a szomszédos országokból, igazán kevesen törődnek az igazi művészettel vagy a kézművesekkel” – válaszolta.
    Saloni így alapította meg a Protsaah vállalkozását, amelynek első kollekciója a “Gulmarg” volt, amely etikusan gyártott sálakat kínál a kasmíri Srinagar-völgyből, és amelyet több projekt követett.

    A Protsaah Lhasa kollekciója Svájcban tervezett, és Tibet szívéből, a Lhásza-völgyből származó kézműves nők által készített ékszerekből áll.
    Tibet a világ egyik legelnyomottabb és legzártabb társadalma az 1950-es kínai megszállás óta. Ma a tibetiek még mindig ellenállnak Kína uralmának és dacolnak az elnyomásával. Rendszeresen elragadják őket az utcáról vagy az otthonukból, majd színlelt perek után börtönbe vetik őket.
    A projektet 7 nővel kezdték – a foglyok feleségeivel és anyáival. Az azóta eltelt 3 év alatt  több mint 10 nővel dolgoznak már, akik büszkén támogatják a családjukat.

    A Zürichben tervezett, kortárs ezüst ékszereket a tibeti mitológia nyolc kedvező szimbólumának geometriája és színei ihlették, és 22 kt arany és rózsa arany bevonattal, féldrágakövekkel kaphatók, mi pedig ezt a kollekciót ajánljuk neked a Protsaah-tól!

    https://kozycraze.com/product-category/nok/ 

    shop

    X