Hírlevél

3000 Ft. levásárolható kupon minden feliratkozónak az első vásárlásból! (Minimum 10 ezer forintos vásárlás esetén.)

  a

  Tinku

  Bolívia és Németország találkozása csodálatos alpaka takarókban és sálakban.

  Eliana és Gonzalo testvérek, és a bolíviai Andokban születtek…

  Nagyon büszkék Bolívia kultúrájára, alapanyagaira és termékeire. 

  Eliana 2013 óta Németországban él, külkereskedelmi végzettségű, okleveles élelmiszertechnológus és szenvedélye az alpaka ruhák.

  Gonzalo Bolíviában él, ipari mérnök, és az elmúlt 5 évben szintén az élelmiszeriparban, és alpaka projekteken dolgozik.

  A bolíviai alpakatermelők évezredes tudással rendelkeznek, és megtiszteltetés a testvérek számára, hogy velük dolgozhatnak.

  Úgy gondolják, hogy tudásuk és a bolíviai szellem kombinálása pozitív változást hozhat minden résztvevő életében.

  Tinku “találkozás”-t jelent kecsua nyelven. Egyben egy évente megrendezésre kerülő rituálé neve is, amely során különböző közösségekből származó férfiak és nők találkoznak, és tánccal kezdik az ünnepeket.

  A Tinku egyet jelent a küzdelemmel, a különféle álláspontok vagy vélemények konvergenciájával, a megrázkódtatással, sőt a konfrontációval is. Kulturálisan az azonos nevű népzenei stílust is magában foglalja.

  A névválasztása a találkozás, a párbeszéd és az egyenlő feltételek melletti együttműködés iránti elkötelezettségből ered, nem feledkezve meg a küzdelem szelleméről, a szegénység, az egyenlőtlenség és az igazságtalanság elleni szimbolikus küzdelem szükségességéről.

  A Tinku a különböző világok találkozását teszi lehetővé. Székhelye Münchenben és La Pazban található, hogy piacot teremtsen a kézzel készített bolíviai alpaka termékek számára Európában. Az összes textil Bolíviából származik, és olyan felvidéki nők állítják elő, akik szociálisan hátrányos helyzetűek. Minden termék kiváló minőségű, hagyományos technikákkal, kézzel készített, és tisztességes bérezéssel, etikusan gyártott, harcolva a textilfogyasztás elburjánzásával és a környezetszennyezéssel szemben.

  Munkák

  X