Hírlevél

3000 Ft. levásárolható kupon minden feliratkozónak az első vásárlásból! (Minimum 10 ezer forintos vásárlás esetén.)

  h

  A slow fashionről

  A slow fashionről

  A slow fashion fogalma a fast fashion ellenében alakult ki, egyébként már 2008-ban.

  A fast fashion egész egyszerűen annyit tesz, hogy sokat, olcsón. 52 mikroszezont különítenek el egy évben, hogy amint vásároltál valamit, máris jöjjön az új trend és te, ha nem akarod lemaradva érezni magad, ismét vásárolj. A megunt, gyorsan idejétmúlt és nem kevésbé gyorsan tönkre is menő darab aztán már nem érdekel, mert máris a követezőre vágysz…

  Azt sem nézed, hogy ezeknek a daraboknak az anyaga gyakran műszálból van, hogy a gyártási folyamatokat a nagyobb márkák fejlődő országokba szervezik ki, ahol az abban résztvevők munkája egyáltalán nincs megbecsülve, mert gyakran éhbérért dolgoznak, valamint nincs megoldva a kidobott ruhák kérdése sem. A textilgyártás az egyik legszennyezőbb iparág, és a késztermék nem bomlik le évszázadok alatt sem.

  Ráadásul, nem is érzed egyedinek magad ezeket a ruhákat viselve, amelyekből tonnaszámra gyártják ugyanazt…

  Nos, ez egy örök körforgás, amely meglehetősen költséges is (minden érintett számára), és ebből kínál kiszállást a slow fashion. 

  A slow fashion először is egy döntést kíván meg tőled: a változékonysággal szemben az állandóságot részesíted előnyben. És egy másikat is, hogy rátalálsz a saját stílusodra és ahhoz leszel hűséges, nem az új és még újabb trendekhez.

  Ettől egyébként mégsem leszel unalmas, mert ha okosan vásárolsz, sokkal kevesebb, de egymással jól kombinálható darabból fog felépülni a ruhatárad. 

  Az egyes daraboknak valószínűleg magasabb lesz a költsége, de hosszú távon sokkal jobban megéri, mert amellett, hogy kevesebb kell belőlük, sokkal jobb anyagból készülnek és jobb gyártási technológiával, ezért jóval időtállóbbak is lesznek. Nem beszélve arról, hogy szeretni fogod őket, ragaszkodni fogsz hozzájuk és ezért vigyázol majd rájuk.

  Ezeknek a ruháknak értéke lesz, mert te vagy, magadnak választottad, sőt, akár egyenesen rád készültek.

  X
  0