Hírlevél

3000 Ft. levásárolható kupon minden feliratkozónak az első vásárlásból! (Minimum 10 ezer forintos vásárlás esetén.)

  a

  Rólunk

  Üdvözöllek, Koncz Orsolya vagyok,

  Eredetileg családterapeutaként dolgozom, de fiatal koromban foglalkoztam ingatlanokkal és szerveztem művészeti kiállításokat is. Ez a két dolog, az otthonok és a kreativitás hiányzott az utóbbi időben, ezért született meg ez az online bolt.

  Mondhatnánk, hogy a családterápia — amit továbbra is nagyon szeretek! — messze áll ettől a webshoptól, de egy szép otthon nem csak a külsőségekről szól, hanem a benne élő emberekről is. 

  Itt zajlanak azok a kapcsolódások, amelyek az emberi élet alapja, még akkor is, ha valaki egyedül él, mert ugyanolyan jól lehet önmagunkkal kapcsolódni, mint másokkal. 

  Egy kézműves asztal, egy figyelemmel készített kerámia edény, egy természetes szőnyeg és egy meleg takaró minőséget ad minden otthoni tevékenységünknek és hátteret az együttléteknek, történjen az a családtagjainkkal, a barátainkkal, de akár a cicánkkal vagy kutyánkkal. Házi kedvenceink ezért kiemelt szerepet kapnak az oldalon, mert ők ugyanúgy hozzájárulnak a meghitt hangulathoz.

  A dán hygge stílust nagyon inspirálónak tartom, azt az életérzést, amikor bekuckózunk otthon, a kedvenc kényelmes fotelünkbe ülünk, a lábunk alatt puha szőrmével, egy hangulatos, sárgásabb fényű lámpa mellett jó könyvet olvasva, esetleg finom csokit eszegetve, és kedvenc bögrénkből teát kortyolgatva. 

  Vagy kint nincs olyan jó idő, ezért pár családtaggal vagy baráttal egy jó vacsora után a kandalló mellé húzódva beszélgetünk, játszunk.

  És Marina Abramovicot is inspirálónak tartom, aki szerint “a művészet az élet része kellene hogy legyen, amihez mindenkinek hozzá kellene férnie” és “a művészetnek az életnek kell lennie, olyasminek, ami mindenkihez tartozik.”

  Performansza, az “artist is present” (a művész jelen van) itt új jelentőséget kap: különösen a kézzel készített termékek megvásárlása után valahol maga a művész is velünk él otthonunkban.

  A termékek egyedileg válogatottak, gyakran a természetesség, a fenntarthatóság, az újrahasznosíthatóság, a környezetvédelem, a vegán, a lebomló stb. szempontok alapján — és néhány termék vásárlásakor ráadásul fát ültet a nevedben a gyártó!

  Az áruk a világ sok országából lettek összeválogatva, a szállítási idő ezért eltérő lehet, érdemes időben rendelni egy-egy kiemelkedő esemény előtt.
  A szállítási díj is eltérő, de sok terméknél ingyenes, ezt is megéri figyelni. 

  Kellemes nézelődést kívánok az oldalon!

  Nézd, gyorsan jön a nappal. Vöröslő nap, hold elfogyó. Értem fürdik ő.
  Értem, kinek lenni jó. Az élet nem rossz, hisz nincsen más egyebem.
  Itt a kávém, megiszom melegen.
  Dán Hygge vers.

   

  A művészekről

  A művészek, gyártók és márkák egyenként vannak válogatva, gyakran eleve a személyes ismerőseim voltak, vagy a keresés során azzá váltak.

   

  A “művészek” menüpont alatt te is megismerheted a legtöbbet, és ugye milyen más úgy rendelni egy terméket, hogy tudod, ki készíti?

   

  Ha művész vagy, és szeretnél a termékeiddel felkerülni, kérlek, írj az orsi@kozycraze.com email címre!

  A termékekről

  A termékek árai gyakran magasabbak, mint a tucat termékek esetében, de az egyedi tervezés, a kézi kivitelezés, a limitált példányszám, és az a szándék, hogy közben ne ártsanak, csak elsőre kerül többe, hosszabb távon azonban tartósságuknál és a környezetet kímélő hatásuknál, egyszóval a fenntarthatóságuknál fogva olcsóbbá teszi őket.

   

  Nem beszélve az érzésről, hogy a vásárlással konkrét emberek munkáit és megélhetését segítjük, nem ismeretlen és sokszor kizsákmányoló termelőkét.

  a

  Blog

  X
  0